intelpentium3

Потpебители
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by intelpentium3


 1. На въпросите, защо от хоста не са си свършили работата както трябва, не мога да отговоря. :) Най-абсурдното е, че са имали само бекъп от 2008-ма. От Invision Power Board имат правото по всяко време да правят промени по форума и ако не се лъжа, те започнаха ъпдейта в петък вечерта, а в събота видях мазалото.

  Как бе, човеко? От IPB как ще имат право да питат форума по всяко време без никаква коордиция? Знам много форуми, при които подобен ъпдейт не е правен и си работят. Не знам какви услуги сте пуснали и какъв достъп. Мисля, че от ваша страна трябва да е инициирано обновяването. Май е време да смените системата с vBulletin. Тя е по-сериозна, по-лека и отгоре на всичкото по-малко проблемна. Пък за хоста - явно и хостингът ви не е в сериозна фирма. Когато имах сайт, редовно имаше периодичен backup на базата данни и файловете. Проблемът с тия бакъпи е, че трябва да се оправяш после с Permissions. Проблемът си в DB-то сигурно ще се реши с конвертиране между енкодинги. Не знам какво мазало е направено, мислех че ползвате UTF8.

  Явно обаче ползвате Win1251 или от къде да знам. Вашите администратори трябва да са навътре в нещата. Как така програмист се хванал и се отказал да прави нещо по форума? Ето, в момента дори не мога да EDIT-твам през IE. През друг браузер пък не мога да пиша въобще. Просто е осакатен форума, да не говорим за странната тема/скин.


 2. Добре, как другаде ъпдейтите не тръгнаха сами, само тук без ваше знание някой си ви ъпдейтнал и убил форума. Как така не са ви направили backup на DB-то и сайта, след като това е функция на повечето хостинги периодично да го правят, особено при платените планове?

  Добре, как другаде ъпдейтите не тръгнаха сами, само тук без ваше знание някой си ви ъпдейтнал и убил форума. Как така не са ви направили backup на DB-то и сайта, след като това е функция на повечето хостинги периодично да го правят, особено при платените планове? Значи в момента е невъзможно да се пише. С единият браузер влизам да си едитна мнението, с другият браузер пиша, защото не се получава иначе.


 3. Не мога да разбера защо направихте форума по-грозен и го убихте за близо седмица, което е пагубно за толкова динамичен форум. Не мога да разбера и защо не си оправихте енкодинга в DB-то, та се получава така, че нищо не се чете. Въобще - нещо което работи, не се човърка!

   

   

   

   

   

   

   

  п.п Год едва ли е виновен. Имаше във форума някои модератори, които са част от екипа, но като че ли бяха част от обикновените потребители. Едва ли той е решавал. Просто се получава "убийте вестоносеца"

   

   

  2 people like this

 4. Windows програмите могат да бъдат пуснати под Linux само чрез Wine. Wine е в процес на непрекъснато развитие и догонване на Майкрософт и няма гаранции, че нещо ще работи, ще работи напълно или ще работи стабилно.


 5. А моето предположение е, че дънната платка опира някъде и имаш късо съединение, което означава че лаптопът е отварян евентуално за почистване и е сглобен некадърно или дънната платка може да е пукната.


 6. В цялата шляŠокавица в тази тема, обърнете внимание на постовете на iliev и god_15.....

  Всичко друго е чешане на клавиатурата....

  Сериозно? Викаш...друг няма право да изпитва ненавист към отвратителното Метро? A за стабилност - ама то и с Windows2000 крашове не съм виждал, а пък при Windows98 имаш опцията да излезеш от синият екран - уникално( :D)

  Време е да задам въпроса си...

  Колко време сте го ползвали.. и нека бъдем честни?

  След като за теб всички инакомислещи(като god_) са на тежки наркотици, какъв е смисълът да отговарям? :D


 7. мхм... ама аз така не спирам ли WiFi картата?

  Не, не спираш картата. Спира се Power Management-а на PCI шината, което означава че някои енергоспестяващи функции на картата и PCI шината няма да работят, което по мой личен опит практически не намалява времето на използване на батерия. Проблемът е, че понякога опциите за пестене на захранване правят проблеми. Забелязал съм го на IBM ThinkPad T41, който и притежавам.


 8. Казах ти да опиташ да спреш PCI Power Management-а, защото понякога по някаква причина се бърка с картата и предизвиква подобни проблеми. Проблемът е най-съществен, ако ползваш не IBM-ска Wi-Fi карта и съм го срещал при IBM T4x серията. Аз лично съм изпитвал подобен проблем с моят IBM T41 при употребата на не IBM Wi-Fi карта.