ratte

Приятели
 • Content count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About ratte

 • Rank
  Приятел
 • Birthday 04/01/78

Contact Methods

 • Лична страница
  http://getov.info
 • Yahoo
  botjogetov
 • Skype
  botjogetov

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  София
 • Интереси
  Linux....DEB ARC базиран
 • ОС
  Linux
 1. Ubuntu / Run it with Windows

  Здравей! Дефакто ти си инсталирал WUBI което е Ubuntu инсталирано като приложение в Windows. Така, че ще можеш да го деинсталираш като такова от инсталационния файл. Не го деинсталирай през мениджъра на програми защото може да стане фал и да остане зареждащия модул или Windows повече да не тръгне(И да трябва да преинсталираш,случвало ми се е). Фактически сега няма да виждаш дяла C: или този в който си направил инсталацията на WUBI-то, но може да монтираш другия дял и да го виждаш и да работиш с него. Ако наистина ти харесва операционната, инсталирай я в отделни дялове като спасваш изискванията за инсталиране на GNU/Linux операционни системи!
 2. Отговор 1: Виж си Additional Drivers и виж дали дадената wi-fi карта се поддържа от Ubuntu и провери в Ubuntu форумите(англииско писаните) и WIKI-тата.Не мога да ти помогна с друго за това! Отговор 2: Ако си направил автоматична инсталация няма други дялове. Инсталирай си поддръжка на NTFS за да четеш и виждаш дяла на Прозорците ако не се е инсталирала по подразбиране. Отговор 3: При инсталацията можеше да преразпределиш дисковото си пространство ръчно и да се отървеш от каквото поискаш. Задължително трябва да имаш два дяла: Swap = на RAM паметта и за UBUNTU означен с / за инсталацията. Аз ползвам три дяла(партиции): 1: Swap 2: системен за инсталацията на всичко(/)около 20GB 3: домашен (Home) за моите фаилове(музика,снимки и останалото) Swap не се вижда той е системен. Ако си инсталирал стандартно ще виждаш само един диск с папка home с всичко друго на нея и дrугите системни директории. Като разделиш на три партиции отново home партицията ще се вижда като папка защото ще се монтира като директория особенност на системата.
 3. Убунту на нетбук

  Защо не използваш Ubuntu Software Center за инсталация на програми има почти на всичко аналог от Прозорците. Програми с разширение EXE няма да ти тръгнат както и много от игрите без виртуална машина или емулатор на виндолс среда. Ако компилираш от код трябва да прочетеш малко повече в WIKI страниците на това което инсталираш.
 4. LibreOffice 3.4.2 Final (2011-08-01)

  Ползвам го с Ubuntu 10.04 и мога да кажа че е малко по-лек и по-бърз от OpenOffice, дори е дообработен.Но на Свикналите с шаренииките на Майкрософтския софтуер няма да им допадне много...
 5. Антивирусна за Ubuntu?

  Както казаха по горе има виртуални машини.Аз ползвам понякога VirtualBox (създава компютър в компютъра ви)на него тествам нови релизи и дистрота на Линукс като даже съм си правил и дял прозорци защото така и така ми се подмята оригинлен Windows дето ми е с компютъра! По темата за антивирусната:clamav и да Вируси има, но за да ви се лепнат трябва да: Първо Допуснете сами да се инсталира системата ще ви попита дали искате да го инсталирате и ще ви поиска админ права след което ще ви покаже несъвместимост на пакетите и ще трябва да го съвместите....тоест сами да го инсталирате. Използвате самоизпълняващи се скриптове от уж приятели които не знаете какво правят пак сами ще си го инсталирате. И трето всичките ви приятели с Прозорци ще пищят, че имате вирус, но той вас не ви касае защото не ви прави нищо на системата защото е изпъним единствено под Прозорци затова е антивирусната за другото има ъпдеити по сигурноста. Приятен ден!
 6. Ubuntu 10.10 net ?

  Здаравей, надявам се си си оправил рутера преди да пишеш тази тема. При мен се получава понякога и дублира IP адресите самия рутер или същия които е D-link просто блокира достъпа от Lan мрежата и работи единствено Wi-Fi или обратно. Същия се оправя след хард ресет или просто изключване и включване... прави го ако правя чести преходи от прозорци на линукс от една машина при ползването на една и съща Lan карта обяснение за което нямам.
 7. Здравей аз можа да кажа обратното леле Win 7 ужас което на теб няма да ти хареса. Съжалявам че не искаш да ползваш GNU/Linux Ubuntu, но това си е твой избор и е свободно за всеки да избере операционната система която ще ползва.За преинсталацията Слагаш DVD то с прозорци 7 и следваш инструкциите. Не знам как се форматва и ще си разделяш диска под прозорци и така на татък с драиверите това вече си е твой проблем. Успех!!!!
 8. Приминаване към Ubuntu

  Извинявай за некомпетентната некъдърност на четящите и пишещите тук и най-вече моята. Но не само този форум е за линукс и не само Ubuntu е линукс дистрибуция. Аз съм молил за помощ но нъц и с извинение съм чел не по Българските форуми за проблемите си, а и доста съм киснал по IRC каналите с въпроси за това и онова. Закупил съм си книги достъпни в Книжарниците изял съм ги с кориците докато си подкарам GNU/Linux на щаигата преди 5 години така че моята некомпентция е доста голяма.Но не съм се предал.А колко е просто да тестваш сега с WUBI което се инсталира като приложение в Windows и деинсталира като такова.Извини ме за некомпетенцията ми и затова, че не влизам в този форум често понезе нямам интернет и ползвам единствено свободни зони за връзка или споделени такива.Приятен ден... Аиде че метрото доиде!!
 9. В смисъл кой пакети?
 10. Ubuntu

  Здравей защо първо не си инсталираш WUBI в Прозорците... Защо всички почвате с това да заделяте дисково пространство. Пробвай с WUBI ако ти хареса махаш прозорците и работиш с Убунту. Ако не деинсталираш като като си деинсталираш скаипа например и забравяш! Или трябва да е сложно!
 11. Искам да попитам

  Принципно не ми се е налагало да го правя,но се отваря конзолата и се пише в нея pppoeconfig и следваш стъпките.
 12. Ако се разровиш в интернет ще видиш даже и клипове за Acer Aspire One от първите до D250 където всички се опитват да модифицират охлаждането на нетбука. В най-висока степен това е за цялата серия на чието дъно пише заветните буквички ZG5 те означават три неща: 1.Височка температура!!!! 2.Шумен Вентилатор!!! Това е защото охлаждането е поверено на плоска алуминиева пластина с вентилаторче!!! 3.Дрънчащи колонки!!! защото са залепени директно на долната предна решетка която приема вибрациите!! Това е за цялата серия ZG5. Но аз си го харесвам...
 13. Здравей, искам първо да те питам защо пипаш партициите след като имаш жива дистрибуция както и Wubi което се инсталира в Прозорците? Малко четене не вреди никому,а спестява главоблъсканици и време. След като си с Прозорци 7 може би най лесно е да изтриеш партициите на Линукса под прозорците и след това да направиш възвръщане или restore на дата преди инсталирането на Линукс на компютъра не знам дали ще стане не съм пробвал защото винаги имам рестор диск който си правя преди да върша такива работи. Другото е възтановяване на Bootload на прозорците, а това го питай в форум за Прозорци или в сайта на Маикрософт как става.Ето нещо което може да пробваш http://vmrejata.info/os/windows/389-startup-repair-windows-7-vista.html а това от мицрософтците http://support.microsoft.com/kb/971760/bg успех с поправката и повече не прави глупости. Поне питай преди това много хора са се парили и поне съвет ще получиш!
 14. AcerAspireOne и Ubuntu 10.04

  Е горното е крайното положение при 10.04 финал!!! Може би някой може да предложи скрипт за преборване на положението!!
 15. Препоръчвам ви да си вземете инвертор за 220 волта и да ползвате оригиналното си зарядно.. При смяна на лаптопа няма да купувате отново зарядно за кола,а и инвертора ще ви върши много повече работа..