WonderBoy

Потpебители
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About WonderBoy

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  Sofia
 • Лаптоп
  Asus x52je, DELL XPS l502x+SSD
 • ОС
  Windows 7
 1. Без да искам да съм лош пророк, но е възможно да си изгорил нещо, защото така съм си горил процесор. Аз за паста използвам ArcticSilver 5(май беше около 15 лева, скъпа). Винаги когато работя с някаква паста покрай мен има 95+% спирт и клечки за уши. Когато работиш с паста, гледай да не е "течна", точно за да не се разлива където не трябва. Също така гледай да е "сребърна", просто защото издържа повече преди да се опече. Нормалните силиконови изкарват година-две. Това са моите виждания от личен опит, не претендирам да са експертни.
 2. Здравейте, Има ли как да направите http://news.laptop.bg/apple-wwdc-2012-na-zhivo-na-balgarski/ да е на няколко страници. Зареждането на тази страница с много снимки отнема твърде много време и е изключително тежка.
 3. В такъв случай ще изчакам Ivy Bridge Благодаря за мненията.
 4. Не е като да го нося всеки ден, но от време на време ми се налага да го разнасям. Прав си за ултрабуците, но все пак това е следващата стъпка, според мен, както беше и с настолните компютри и лаптопите. Лаптопите изобщо немогат да се мерят с настолните компютри по производителност, но хората все повече ги предпочитат Така ще стане и с лаптопите и ултрабуците. Производителността им спрямо размерите е доста добра пък и разликата между SSD и хард диск на 5400 предполагам е много съществена. Освен хард диска, другото, което ме спира да си взема Ideapad Y570 и разделителната му способност - да имаш толко мощна видео карта и само 1366x768 ... И това ме навежда на мисълта за Asus N53 ... Ако 8 април е датата им на пускане за Ivy Bridge, то в България ги очаквам месец-два по-късно. Размишленията ми продължават
 5. Благодаря за отговора. Далеч съм от идеята ултрабук да има висок клас видео карта, просто искам някоя малко по-добра от процесорните такива Решенията на AMD са доста интересни особено от към видео възможности, но разликата в производителността на процесорите е твърде голяма и съм резервиран към тях. Може би просто трябва да поработя с лаптоп с такъв процесор за да имам по-обстойно мнение. Ако наистина се очакват ултрабуци с по-добро видео март-април май ще изчакам. Само едно уточнение - тогава ще излезнат моделите или тогава ще пристигнат при Вас?
 6. Здравейте, Преди 8-9 месеца си купих лаптоп, който е нисък клас, но тогавашните възможности не ми позволяваха по-добър. Вече започва да ме дразни сериозно и искам да го сменя. Много ми допадат утрабуците, но все още се предлагат само с вградените в процесорите видео карти, а аз играя игри. Не играя супер тежки от към графика игри, по-скоро MMORG. Другата ми опция е Ideapad Y570, по очевидни причини. Пределно ясно ми е, че един ултрабук скоро няма да може да постигне производителността на Ideapad Y570, но пък от друга страна наличието на SSD и наполовина дебелина и тегло ме блазнят много. Според Вас, кога се очаква да се появят ултрабуци с видео карти по-добри от вградените в процесорите такива? Какво бихте ме посъветвали - лаптоп сега или ултрабук по-късно? Благодаря.
 7. От около половин година имам въпросния лаптоп и съм общо взето много доволен от него. С покупката му добавих 2GB ram и откакто го взех и инсталирах работи перфектно с едно изключение - когато играя игра от време на време целият лаптоп зависва за 1-2-3-5 секунди. Под зависване имам предвид не реагира нищо - картината стои замръзнала, курсора неможе да се движи... След като се "съвземе" си личи, че процесора, и двете ядра, е бил на 0% натоварване през въпросното време. Докато играя естествено процесора е доста по-натоварен. Не загрява, не е шумен - нито вентилатори, нито хард диск. Общо взето е перфектен с оглед моите очаквания за цена/хардуер. Използвам най-новите драйвери, които откривам за моя модел. Досега живеех нормално с този проблем, но напоследък ме изкарва извън нерви. Понякога може да не зависне с часове, понякога 3 пъти за 5 мин. Тези няколко секунди нямаше да са болка за умиране ако заради тях нямах проблеми в игрите Според мен проблема е заради двете видео карти - тази от i3 процесора и ATI-AMD Mobility Radeon HD 5470 и съответно малоумното им менажиране. Видях, че в сходни модели, но с NVIDIA допълнителни карти, можеш да укажеш коя карта да се използва. Нищо такова не открих в софтуера/драйверите на ATI. Приятелката ми играе на 3 годишен DELL лаптоп същите игри, но на по-голяма резолюция, без никакви проблеми. Лаптопа и е с 3400 или 3700 ATI видео карта, която е по-слаба, и затова мисля че проблема ми не е в мощността на видео картата. Когато взимах този лаптоп трябваше спешно да взема нещо читаво за малко пари. Сега очаквам да излезне ultrabook с малко по-добро видео( ако това е възможно с оглед на изискването за живот на батерия) и ще си взема един, но до тогава не ми се ще да се мъча с тези секунди Ако някой е решил подобен проблем или има идея как да го реша ще съм щастлив да пробвам.
 8. Здравейте, Искам само да кажа на администраторите на форума да оправят отговора на въпроса за годината при регистриране