jijix

Потpебители
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Неутрален

About jijix

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  София
 • Лаптоп
  IBM Thinkpad T60
 • ОС
  Windows XP
 1. Здравейте, Има ли разлика в ъглите на видимост на дисплейте на T420 и T410? питам за ниската резолюция на t420: 1366x768 WXGA LED 16:9
 2. GHO image Xp и win7

  ако можеш да ги качиш в някой облак бих си ги дръпнал (примерно https://mega.co.nz/)
 3. GHO image Xp и win7

  дай имаджа който имаш? дори и да не уцелим някой драйвер после ще си го оправя. разликите са минимални основния ми проблем е че след инстация на XP не ми работят бутоните с Fn. Ето Ви от мен имидж win7 32 бит
 4. Здравейте, Може ли някой да даде линкове към имидж файлове за възстановяване на T60? Иска ми се да го върна към XP, но ако има дайте и за win7?
 5. като сложа нова ще пусна старата в продажба ТУК продавам старата
 6. Здравейте, Искам да си сменя матрицата на моя IBM T60 с НОВА. Моля да ме посъветвате, моята матрица е с номер LP150E05 A2 K1. Има няколко предложения в ebay за такива матрици. Дали някой е сменял и възможно ли е да НЕ стане? Резолюцията и размера съвпадат. Съвпада и номера на пръв поглед, но на снимките се вижда разлика в платката. Конектора на матриците на T60 е 30pin, нали? И последно, знаете ли някой който в БГ може да предложи НОВА такава матрица? Другия вариант е някой да предложи употребявана матрица и да е склонен да смени лампата. Но това за сега го оставаме по скоро като хипотетичен вариант. Благодаря Ви за съдействието. Желая Ви успешна седмица!
 7. чак 6 часа не знам дали ще може да изкарва, по скоро е рекламен трик, но до 3-3.5 би следвало да държи като е нова. Говорим за браузване в нет-а примерно, ако работят CD или HDD-то непрекъснато ще падне времето. В твоя случай, щом в началото на цикъла е карала по 1ч. значи или е била дефектна или аз бих го отдал на неправилно зараждане първите 2-3 пъти. Ето ти тема по въпроса: http://forum.laptop....p?showtopic=790 Лошото е че батерийте или изобщо нямат гарнция или е макс 3 до 6 месеца Трудно може да се претендира след година работа за гаранция на батерия.
 8. Здравейте, знаете ли къде в София е възможно да се намери: Backlight лампа за thinkpad T60, 15", SXGA+, 1400x1050, 4:3? Искам да я сменя, защото екрана доста отслабна с годините и сега като ползвам лаптопа на открито не се вижда почти нищо.
 9. Dell D620 не тръгва

  нямам необходимата техника и го лепя както трябва, та карах "на око" с пистолета за топъл въздух. пуснах го на макс и нагрявах около 60-70сек. Вие как го правите по колко време ги "духате" и с какво?
 10. Dell D620 не тръгва

  нищо не "цвъркаше" пълна тишина като го запалиш, както споменах дори вентилатора не се обаждаше, та за това бях решил че може да е нещо друго. Но колегата Dark_Red_Rose ме светна по горе че вентилатора се включвал над 55 градуса и станя ясно защо не е тръгвал като запаля компа. както и да е, за сега работи или поне не са се обаждали че има проблем де Ще видим до кога ще е така. Мерси за помоща не всички Ви
 11. да допълня само едно нещо от опит: когато си купите нова батерия (била тя с нов лаптоп) тя трябва да е заредена на около 70%. Това е иделания вариант, който не винаги съвпада с релността, но батерията никога не идва напилно разредена! Много е важно не да я слагате да се зарежда веднага, а да я оставите да използвате докато се изхарчи (по възможност до нула, колко може повече) и след това да започнете да я зареждате, задължително поне 12-14ч. Ако повторите тази процедура 2-3 пъти ще останета най- доволни в последсвие. И не дейте да я дозареждате в тези 2-3 първоначални зареждания! Новите батерий по лаптопите са литиево йонни и въпречи, че не страдат като никел металхидридните от т.нар. мемори ефект тази процедура от 2-3 първоначални задеждания 0-100% е много ефективна!
 12. Dell D620 не тръгва

  видеото се беше отлепило явно. нагрях го, понатиснах го и тръгна, пък ще видим до кога
 13. няма да видиш съществена разлика между 5400 и 7200. ако ще се набутваш за диск си купи SSD, той вече ще ти вдигне скороста драстично
 14. Dell D620 не тръгва

  1. Сложих работещ процесор, няма резултат, не е от него явно 2. като пусна машината без процесор, пали за 4-5сек. и сама си загасва 3. когато и сложа процесор, пали и не гасне, поне 30-40сек, диска развърта, вентилатора обаче не тръгва. Да не би да не тръгва вентилатора на тези машини докато темп. на процесора не се вдигне? не съм виждал такова чудо до сега, но кой знае? та като има процесор светодиодите светят, диска се развърта и процесора започва да загрява, но много леко, едвам се усеща на пипане, което значи че стига макс 40 градуса. Всичко това са тестове със свален охладител. Екране не свети в всеички случай, а пищялката не пищи при никакво положение. Имате ли други идей? или да започвам да търся дъно за тестове?
 15. Dell D620 не тръгва

  ако сложа здрав процесор за тест, може ли да го изгори по някаква причина?