nbrepairs

Потpебители
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About nbrepairs

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • От
  София
 • ОС
  ---

Recent Profile Visitors

1056 profile views
 1. Подкрепям негативните отзиви за този "търговец".Завлече ме с дребна сума.Не търгувайте с него,рискувате да ви излъжат.
 2. Ти брат си изплискал яко легена,да знаеш.Не ми е удобно да те тормозя повече,все едно се подигравам на инвалид.Спирам.
 3. Нямаме жертви,имаме клиенти.Или поне тези от нас,които са се задържали,или се задържат на пазара. Всъщност проблемите идват от такива като теб : без нужното техническо образование,без практика и опит в ремонта на битова електроника,извършващи "ремонти" с нулевите си познания по електроника и електротехника и с оборудване за два и педесе,мъчещи се над някой обречен лаптоп и наричайки това "услуга на близки,познати,роднини и не толкова" и т.н. Тъй като ми писва да се занимавам с теб,ще го напиша бавно въпроса,за трети път,за да ме разбереш и барем отговориш смислено,без увъртания : от позицията на какъв коментираш сервизни бази и колеги от бранша,при положение че: -не си сервиз,чупиш "професионално" лаптопи в мазето,или там където и да е -не плащаш данъци,заплати,осигуровки -нямаш опит в ремонта на битова електроника -нямаш нужното техническо образование нужно за извършване на ремонта -нямаш нужното качество и количество на оборудване,необходимо за извършване на ремонтите Ти не си сервиз,не си и професионалист в тази сфера.Ти си форумният герой,който помпа самочувствие във форум.Нямаш нищо общо нито с мен,нито с някой от колегите,пишещи в този раздел.
 4. Не ми философствай,големото ай кю.Пак те питам,на какво основание и каква база си позволяваш да коментираш уменията и оборудването на колеги от бранша?От позицията на какъв,попитах те в предния пост.
 5. Дървеният философ избухна Аз пък съм сигурен,че ще сбъркаш и със станция за 60к. Така и не разбрах от позицията на какъв си позволяваш да коментираш и съдиш колегите в бранша ,оборудването и уменията им.Не ти е за пръв път.
 6. Драги ми Дискусий,досега не съм срещал техник/инженер,който да пише неграмотно и да е добър в професията си.Пък може и да има изключения,знам ли. Един сервиз е дотолкова успешен,доколкото клиентите му са доволни и обемите му се увеличават,или поне не намаляват.Независимо дали извършва сам ремонтите,или прекупува труда на някой друг. Месечен/годишен отчет е далеч по-достоверна база за сравнение от меренето на малки пишоци по интернет.
 7. Как успяваш да постигнеш 150лв.При положение,че карти като например 771,731,ако са 100% истински,са към стотина лева по цени на дребно(имам предвид ако се купува единична бройка).Този път питам наистина от любопитство,не троля,не се заяждам.
 8. Накара някой да се регистрира,за да те рекламира,или имаш шизофрения? Господин 99.5% VGA мастър.Дано клиентите ти не четат това.
 9. Наистина си неграмотен.Въпросният "ефект" при някои асуси не е от днес или от вчера,свързан е с ваденето на батерийката,а не с подмяната на моста. Естествено,че флашване не помага!Презапис на програматор.И паролата на биоса си е в самата ИС на биоса,неграмотно същество. Няма нищо общо със севера.
 10. VGA-Video Graphics Array BGA-Ball Grid Array Препродаваш услугата,затова ли си толкова неграмотен.Не вярвам сам да извършваш въпросната дейност.И след онази тема за заключеният асус,произвеждаш този бисер. Баси сервизите,баси майсторите,техници не виждам. Барем не се излагай публично.
 11. Ameng,на 217 ще вдигнеш чипа заедно с контактните площадки.Щото там му е солидуса.Ликвидуса му е на 219-220.Това за най-разпространеният Sn96.5/Ag3/Cu0.5.И се препоръчват 3-5 градуса над ликвидуса,да ти е мирна главата. На част от платките произведени от Фокскон,стои тинол,който е по-високотемпературен.Приблизително 235-240 ликвидус,в този порядък.Чул си явно нещо,не си разбрал,влизат ти малко сонита и т.н.Както и да е. Термодвойката на 6000 си е баш контактна,нещо си се объркал.Просто е боклучава,както и PID-а,монтиран в тази кошница,така и неговият софтуер. Би ли предоставил конкретна информация за "физичните с-ва на фотомаските",някакви документи,където да се прочете информацията,свързана с процеса,който ни интересува.Щото ми се струва,че тук направо се изстреля в космоса,от зор да покажеш колко ужасно безобразно много знаеш.Термодвойката и пид-а ги боли кур@ за фотомаската,казвам ти го просто информативно.Няма специфични точки за температурен контрол,които някой долен гаден китаец да кърти.Те са само в твоята глава.При промишлен монтаж се използват безконтактни датчици,по обясними причини.При ремонтна дейност препоръката е термодвойката да се закрепва плътно до чипа,или под него,има и такива. пт100 е прилична термодвойка,но е много инертна.Да не говорим,че при промяна на термодвойката с различна от тази,предвидена от производителя,е желателно да се калибрира пид-а,че може да стане беля. Защо вместо да бачкаш и да правиш пари,се напъваш да доказваш в интернет колко много знаеш.Не ти се получава.
 12. Можеш да смениш елемент на BGA монтаж,а си толкова технически неграмотен?Кога си виждал,или чувал парола да се съхранява в СМ? Презапиши биоса,след като ваденето на батерията не помага.
 13. То повечето от хората в България имаме подобни проблеми,не се притеснявай.Но не ми става ясно защо трябва да клеветиш някой,безпричинно,без наличие на информация.Не можеш да коментираш работата на този или онзи,без да имаш информация от първа,втора ръка. Самите ние,които се джафкаме за парчетата от баницата и сме пряка конкуренция, не си го позволяваме,без да има преки доказателства и рецидиви.
 14. Приятел,наистина си твърде далеч от подобен тип ремонти,заради това се паля. А си глупендер,защото с коментари и действия ще си докараш само проблеми от различно естество,без на практика да имаш никаква полза.
 15. Глупендер,ти не усещаш ли,че прекаляваш?Нямам нищо общо с посоченият сервиз и съответно сме конкуренти на пазара,но коментирането на даден сервиз и как си бил вършел работата, по една снимка,от неграмотен технически и нямаш нищо общо с ремонта на лаптопи индивид,е прекалено. Ще те побара някой най-накрая и ще спреш да пишеш глупости по форумите.