kontev

Потpебители
 • Content count

  82
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Неутрален

About kontev

 • Rank
  Редовен потребител
 • Birthday 06/25/75

Contact Methods

 • Лична страница
  http://computri.net
 • Skype
  computri.net

Profile Information

 • Пол
  Мъж
 • От
  София
 • Лаптоп
  ThinkPad T420
 • ОС
  Linux
 1. Пробвай също само с една памет - първо в единия, после в другия слот.
 2. Проблемът е хардуерен и е за сервиз. Причините за тези симптоми могат да бъдат различни и единственото, което можеш да пробваш сам, е да си поиграеш с RAM паметите - да зачистиш конактите и слотовете, да ги размениш, да махнеш едната и т.н. Останалите възможности касаят дънната платка и евентуално процесора и не са за домашна обстановка, освен, ако това не ти е хоби. Изключвам като възможност повреден БИОС запис, щом на моменти изгрява. Най-вероятно някъде по дънната платка има лош контакт или лоша спойка. Тези неща, въпреки, че звучат прости и лесно поправими, могат да бъдат и в рамките на някой чип - отлепен кристал, микропукнатина и т.н. , съответно, ремонтът може да бъде сложен и скъп. В заключение - няма смисъл да ровиш по англоезични форуми и да търсиш "трик" за справяне с проблема. Зачисти контактите и слотовете на паметите, размени ги, пробвай само с едната, после с другата. Ако няма резултат - носи го в сервиз или го бракувай.
 3. Това не е вярно, нищо не пречи на външната клавиатура да работи, а KBC-то да си е прецакано. Но в случая проблемът няма как да е в него, щом не работят само няколко клавиша. Освен самата клавиатура, буксата и лентовия кабел, проблемът може и да е някъде по трасето на дъното.... Но най-вероятно е в самата клавиатура ;-)
 4. Програмката, която си инсталирал е добра и върши работа, прочети ръководството ->
 5. Дефектният видео чип може да се смени с нов, по-нова ревизия и проблемът да се реши дългосрочно. Ако всичко останало по лаптопа е в добро състояние, това е по-добър вариант, отколкото да се купи друг лаптоп на старо, в неизвестно състояние и проблемите тепърва да започнат да се появяват.
 6. Този чип го има при по-стари модели Тинкпад, тук се съмнявам изобщо да има какъвто и да е секюрити чип, освен епрома на БИОС, най-вероятно в него се съхранява паролата. Ако се флашне с програматор, сигурно ще стане. Ти сигурно си пробвал да го флашваш под Уиндоус, пробвай да го флашнеш с някоя програмка под ДОС, като предварително извадиш от exe-то имиджда на БИОС-а. И имай предвдид, че ако го скапеш, лаптопът ще умре и ще има нужда от програматор. А какво толкова ти пречи тази парола на БИОС, ползвай си го така, той и без това един БИОС....
 7. Често срещан проблем след "компетентно почистване" от "съседа, който разбира" е замяната на термо подложките на видеото и/или северния мост с паста, след което се отчита понижената температура на процесора(само). В резултат на тази интервенция , се е родил израза "умря известно време след почистване" .
 8. Нямам опит с този модел, но имайки предвид, че е далеч от бизнес модел, не ми се вярва да има секюрити чип. Пробва ли да махнеш малката батерийка на дъното за няколко минути? Ако не си опитал, не бързай да си правиш експерименти с окъсяване на крачета и тем подобни.
 9. Acer 5551g black screen

  Честит нов лаптоп Относно ремонта на стария - може да се оправи, но когато го занесеш в сервиз, изискай да подменят въпросния чип, а не само да го презапоят - било с ребол, било само с нагряване. В твоя случай 99% се касае за дефектирал чип, а не за "разлепен". Презапояването може да даде резултат, заради нагряването, но той ще бъде временен. Съответно, трябва да ти дадат и прилична гаранция, изключваща "закрепяне на положението" Друг вариант е да го продадеш на части. При положение, че имаш нов лаптоп, може би вторият вариант е по-разумен.
 10. Acer 5551g black screen

  Проблемът най-вероятно е в северния мост на чипсета, най-добре го носи в сервиз. Можеш да пробваш следното - свали охлаждането и махни термо подложката на северния мост и монтирай охлаждането. Идеята е чипът да не контактува с охлаждането и да се нагрее "добре". Пусни го няколко пъти така, ако тръгне, спри го и вече можеш да бъдеш сигурен в горната хипотеза. Не го оставяй да работи дълго без подложка.
 11. Каквато и да е случката, всеки себеуважаващ се "продавач" е редно да приеме връщане на стоката в едноседмичен срок. Такива са и законите. Добрите търговци плащат доста пари за реклама и е глупаво, когато заради една матрица, някой си "купи" солидна доза антиреклама ;-)
 12. Най-вероятно северният мост е заминал, щом тръгва след нагряването от неколкократното пускане. Всякакви варианти с нагряване и ребол, при които ще остане същия чип, ще решат проблема само временно. Моят съвет е да го ползваш докато спре съвсем да пали, след което да потърсиш сервиз, в който ще се съгласят да сменят чипа с нов и ще ти дадат писмена гаранция за ремонта.
 13. HP 625 Проблем..

  Моделът има опция за изключване на wireless в BIOS, може от там да е изключен. А копчето за включване май беше стандартен бутон на клавиатурата, с лампичка.
 14. Проблем с MSI VR610x

  Проблемът наистина изглежда хардуерен, но за съжаление едва ли е в wifi картата, по-скоро е в южния мост. Случвали ли са се и други проблеми - да не работят USB-тата, да не си намира хард диска или DVD-то, звука....? Кога точно се появи проблемът, веднага след преинсталацията ли?