opeltigra

Потpебители
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Неутрален

About opeltigra

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • От
  Sofia
 • Лаптоп
  HP
 • ОС
  Windows 7
 1. Вече има по-подробни клипове в нета с разглобяването на въпросния модел :
 2. Привет колега, днес им размених местата. Даже ми се случи нещо което не се беше случвало - да ми избяга БУУТ рекорда и изписваше че не може да бутне. Както и да е решихме го и този проблем. Сега направих speed test на двата партишъна , но резултатите не са много по-различни. Някъде мернах че дъното е сата 2 а не сата 3, може от това да идва проблема. Ето снимки ( SSD-то е инсталирано вътре в лаптопа вече ): Sata speed: EDIT: Наскоро гледах/четох една класация за ССД, според нея мойто е възможно най, най-бавното
 3. SSD 240GB Kingston е вече на мястото на ДВД-рома. Не знаех дали е противопоказно да се разделя на партишини, но съм го разделил на две. Сега ще постна и 4 снимки от теста за скороcт ( ако може да се вярва на програмката ) между него и другия хард който е в лаптопа: HDD: SSD:
 4. Ами да, на първо време ще е там да видя каква е разликата. След това съм решил да разкарам твърдия диск окончателно. Тогава като отворя пак за смяна на диска ще направя и по-хубави снимки вътре на ''карантията''. Иначе за тестове, тук гледах във форума сравнение и ще използвам тестовата програмата която са използвали там. Не е лоша идеята.
 5. Даже и букса си има за ДВД-то За там съм намислил едно SSD да инсталирам да видиме как ще се държи. Ето снимка през отвора на декоративния капак:
 6. Мерси на колегата за идеята за кредитната карта - свърши работа. Идеята на разглобяването е следната: махат се задните болтове, маха се кутийката на ДВД-рома, с дебитната/кредитна карта се разделят капаците от щифтовете. Тук сега е интересното, не се маха задния капак , а се отваря екрана и се повдига клавиатурата. Става все едно е на панти, махат се 3 лентови кабела и вече панела с клавиатурата е освободен: Прикачам 4 снимки с лошо качество: ето и линк с всички снимки: http://opeltigra.snimka.bg/other/rom.652767.34278204
 7. Привет, мерси за съветите. Предполагам че това за клавиатурата няма да проработи защото изглежда че е вече монтирана преди да се сложи горния капак. Прикачам 2 снимки. Иначе ще пробвам с картата леко по леко. Аз пробвах с перце за разглобяване на телефони , но то даде фира почти веднага ( почна да се огъва и нащърбва )
 8. Привет колеги, имам въпросното лаптопче от скоро и се мъчих да получа достъп до харда, рам памет, батерия и други. На задния капак има 18 винта, след като ги махна стигам до никъде. Капака се държи толкова здраво от щифчетата че ме е страх да напъвам. Единствено мога да махна бутафорното капаче заместващо ДВД–РОМа. Погледнах в сайтове като ifixit.com, но там още не са стигнали до моя модел Питането ми е някой дали е минал по моя път вече да сподели трикове. Мерси
 9. След като отново се появи проблема с тоците ( мигане на индикатора за зареждане и батерия, гаснене и т.н.) вече ми писна и разпарчетосах отново всичко , резнах и двете букси и вързах директно двата кабела... За момента работи - чакам да видя дали ще се появи проблема или пък някакъв друг проблем породен от липсата на букси.
 10. Мерси колега, почнах по обратния път на сглобяване: И тук e проблема който ще се установи при последната стъпка на сглобяването. Кабела от последната сгънка при пантата до самата букса е с около 1 см по къс от оригиналния. ( ама кой да го види или премери - нали 99% от вниманието беше върху пиновете ) След много умуване, прегъване и наместване - най-после двата капака успяха да прилепнат почти един до друг. Важен е крайния резултат - за момента машината работи. От утре го пускам в ръцете на детето. Предполагам че до нова година ще му е направило около 500 отваряния / затваряния Доволен съм че вече зная ''пътя'' на самата смяна. Мерси за насоките и съветите колеги.
 11. Мерси на колегата 'Hitch'', взех едно кабелче от него и тези дни ще видиме дали ще заработи машинката. ляво - нов, дясно стар: нов: стар: изглеждат еднакви въпреки разликата в номерацията:
 12. Ще почакам да дойде, после ще видиме. Проба-грешка. От измисления магазин на китаеца няма сериен номер - или поне не такъв който да се доближава до моя. EDIT: Китаеца на всеки зададен от мен въпрос отговаря : yes yes, thank you man. please wait the cable, yes yes )
 13. Ами аз съм го поръчал уж по модела на лаптопа, да се надяваме че няма да има издънки. Иначе сега го разглобих целя и наистина тази част падаща се зад пантата е прокъсана. Ще чакаме да дойде и ще го мислиме. Ще отнеме време
 14. Сега го разглобих откъм долната страна, долния капак, пантата където минава кабела. Самият кабел е облепен с тиксо и за да го разгадая дали е прекъснат трябва да разглобя и екрана. Реших да поръчам първо кабела , да дойде от Китай и след това ще разпарчетосам всичко. За сега съм на stand by. Като има развитие ще драсна. http://www.ebay.com/itm/Hot-MSI-U100-U110-U90-U120-U130-MSYG-U115-N011X-Laptop-hap-LCD-Screen-Flex-Cable-/171054444097?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item27d3a3ae41