valentyno

Потpебители
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Неутрален

About valentyno

 • Rank
  Новорегистриран

Profile Information

 • От
  Пловдив
 • Лаптоп
  toshiba
 • ОС
  Windows 7
 1. Оказа се охладителя или по точно медната тръбичка, която свързва процесорса с радиаторчето. Пича, който го прави ми каза, че в самата тръбичка има някакъв хладилен агент или нещо такова и просто се нагрявала от страната на процесора и не предавала топлината към останалата част и по точно към радиаторчето, за да може да я охлади. За това и като казвах, че духа студено съм бил прав. Сега всичко е ОК.
 2. Здравейте, реших да споделя точната ситуация, защото колегата явно си мисли, че съм абсолютно неграмотен в отварянето на компютъра си,...! Започвам от самото начало, компютъра е toshiba l300-11h, купил съм го преди 4г. и 10 месеца, веднага след като му изтече гаранцията (2 години) се наложи да го отворя и почистя съответно. Разрових се в нета и намерих подробни клипове на това как се разглобява комптъра и кое се почиства (беше ми за първи път). Разглобих го, почистих го смених му термо пастата (паста силиконова от 2.50лв.) и всичко беше ОК (година и полувина работа без никакви проблеми). На пролет тази година се наложи да сменя хард диска и предпочетох заедно с това и да го почистя отново, всичко мина гладко и безгрешно, като отново смених термо пастата (паста силиконова от 2.50лв.). Да отбележа само, че това ми е основния компютър, стои повече на бюрото в къщи и за това време работи "non stop" , гася го единствено, ако се налага да го местя някъде. Цяло лято не съм го чул да си включи перката в такива обороти (високи) каквито работи през поледните 2 седмици. Та преди две седмици го заследих, че е доста шумна перката и реших, че се е зацапал отново и от там на татък ви е ясно к'во стана, ако ли не прочете те първия пост. п.п. оставил съм го вече на "доктор", ама бил много зает та резултат другата седмица, ще пиша да поясня резултата. Благодаря Ви, че се опитвате да помогнете приятели.
 3. Току що го събрах и отново греда,..... смених пастата, но няма никакъв ефект т.е. все едно не съм я сменял прави ми впечатление обаче, че от мястото където излиза въздух от охлждането въздуха е студен!??? Ще отива на "доктор" !!! п.п. хрумна ми нещо, има ли програма която да засече оборотите на перката??? А и съответно колко трябва да бъде?
 4. Здравейте на всички, искам да ви споделя един проблем с лаптопа си, дано ви е интересно и да ми дадете съвет. Та марката е тошиба, ползвам го вече около 5-години като за това време съм го отварял да го почиствам 2-а пъти, тъй като съм любознателен ми харесва сам да си извършвам тази процедура и до сега не съм имал проблеми, до вчера. Започна вече доста да му се чува перката за охлаждането, но тъй като го бях чистил наскоро ми се видя малко подозрително отново да е зацапал, но все пак го отворих и почистих, старателно и грижливо както всеки път. Да ама греда! Пак грее, свалях му няколко програми за проследяване на температурата на процесора и установявам, че температурата му е доста висока. Държи над 90 градуса и така известно време и изгасва! Благодаря на отзовалите се!
 5. Здравейте, предстои ми закупуването на този модел Нетбук, за подарък има ли някой който може да сподели нещо, важно за него? В смисъл каквото се сетите,.... Благодаря! Също така, се чудя дали ще може да се подкара на тая машинка 7-ца?
 6. Здравейте, нов съм във форума и не знам дали пиша на правилното място, ако не нека темата да бъде преместена ! Проблема ми е свързан с флашката, която ползвам отдавна 4GB, стана така, че в момента показва, че е 2GB ??? Пълен ужас, не съм правил никакви настройки, а най странното, е че като пусна някоя програма за проверка на дисковото ( HDD Regenerator ) пространство си показва, че диска е 4GB??? Не съм имал до сега такъв проблем и не знам какво да направя. Иначе флашката си работи, няма проблеми с това. :thumbsup: БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ!!!