vertexe

Доверен потребител
 • Content count

  501
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Добра

About vertexe

 • Rank
  Стар потребител

Profile Information

 • Пол
 • Лаптоп
  HP
 • ОС
  Windows 7

Recent Profile Visitors

5044 profile views
 1. Леле майко!Как да ти се помогне,като нищо не ти се разбира?!Извинен си,ако си 3 клас!
 2. Нова батерия

  Никога не можеш да намериш батерия като оригиналната на машината!.Може да е евтина,може да е скъпа-"маркова",всичко е китайче :)Някои са добри,други не,а някои направо опасни-но като оригиналната на машината не можеш да намериш никъде.
 3. Бутонът " thinkvantage" няма как да ти работи при смяна на диск.Той е активен само когато дискът има оригинално рековери от леново,създадено от диск-менаджер на леново!Самият бутон има специален режим на включване(при изключена машина,натискаш и задържаш САМО този бутон-3сек.)Може и да е друг режимът при тази машина,различни са при моделите.Не каза каква версия искаш да сложиш-7/8/8.1/10?Чип-сета на дъното работи коректно на 100% само с 7x64.Всичко друго може да доведе до крашове.Нещо сте объркали при инстала-премахни ВСИЧКИ партишани на диска,създай нови,и сложи нова O.S. с точните драйвери,машинката е желязна.
 4. Видеото е заминало.Не иска да се включи,защото чипа не минава теста на проца и не пуска машината.
 5. Здравейте.Въпросната машинка доскоро си работеше и в един прекрасен ден, при стартиране,всичко отново си заработи-освен дисплея :)След поредица тестове,установих че на външен дисплей(и на HDMI и VGA)машинката си работи като за световно.Въпросът ми е-някой знае ли начин да разбера дали е проблема в самата матрица или в инвертора.Машинката не е нещо особено и ако е инвертора,може и да потърся нов.Знам,че може и да е нещо по видеото,но тестовете,които му завъртях,си минаха и това ме кара да си мисля че проблема е в екрана или инвертора.Благодаря на колегите,които изкажат мнение!
 6. Идеите са много-провери харда за лоши сектори и модули,отвори го и почисти охлаждането и смени термо-пастата,преди инстала създай нови партишани на диска и го форматирай на ниско ниво.
 7. Acer 5920 батерия или

  Дай малко история на батерията--"...елементите са нови..".Сменял си елементи ли?Или си взел нова батерия?Проблемите са много сходни за "оригинална" батерия или така наречената "тапа".Батерията не се отличава от оригиналната на машината,но не са докарали електрониката в нея и по-точно чипа,контролиращ зареждането и разреждането на елементите(циклите).Слагаш я и машината "лудва"-захранването на машината не се разбира с чипа на батерията.
 8. Acer aspire a515-51g

  1.Защото е ниско-бюджетна машина и батерията е вградена в дъното.Маха се,но след почти пълно разглобяване,разлепване и т.н. 2.Няма място за диск,защото е в категорията "ноутбук"-красив,тънък и лек.Лесен за носене,но това си има предимства и недостатъци.
 9. Изпаткало захранване,повреден контролер на захранването,окъсила батерия и т.н.
 10. Asus fx553VD

  Проверяваш си дъното до колко взема рам,с каква латентност и сменяш!Работа за 5 мин.На сайта на производителя има подробна информация за слотовете вида рам,които машината поддържа.
 11. Е,ти направо изби рибата,джуджетата и Снежанка!Човек,от къде го купи-Люк Скайуокър?С "външен" процесор значи...в торбичка ли го носиш? Извън рамките на шегата,вземи прочети малко за архитектурата на машината,която имаш!И какво значи да го подкараш?Ако не си го подкарал-машината няма да ти запали екрана изобщо,да не говорим за статистическият прозорец,който си постнал!Най-много да чуеш 3 къси звукови сигнала от BIOS при стартиране на машината и това е!Като гледам ревютата,в машината ти няма нищо междузвездно,така че обясни какво точно имаш пред вид с "да го подкарам"?
 12. Попадал съм на машини с "орязани" биос функции(няма меню за смяна на боот устройство,липса на боот USB и т.н.).Опитай класическите-бутон DEL,от F1 до F5 и т.н.Направи да друг комп диск с Hirens и виж какво ще покаже инструмента за тест на хардовете(HDD Regenerator,HD Sentinel).Вътре има и други инструменти за форматиране на ниско ниво.После може да му праснеш направо нов джам.
 13. Смартфон или лаптоп

  Лаптоп среден клас е изборът.Дори и за игри,малчуганът придобива някакви умения за работа с операционна система и софтуер.Телефона е просто играчка,а флагмански модели струват колкото добра машина!Да не говорим,че и най-скромната комп.конфигурация има възможности,невъзможни за който и да е телефон.
 14. Иначе казано-оглеждай се за нова машина.Ако ти почнат приказката с "новия чип",запиши преди това номера на стария и после им свери номерата.
 15. Тя самата 10-ка е най-големия шпионин!Прочети малко за новата джурканица на Бил и ти препоръчвам да го смениш поне с 8.1!!