vertexe

Доверен потребител
 • Брой мнения

  494
 • Регистриран

 • Последно посещение

Обществена репутация

45 Добра

За vertexe

 • Ранг
  Стар потребител

Profile Information

 • Пол
 • Лаптоп
  HP
 • ОС
  Windows 7

Разглеждали профила

4,226 разглеждания на профила
 1. Acer aspire a515-51g

  1.Защото е ниско-бюджетна машина и батерията е вградена в дъното.Маха се,но след почти пълно разглобяване,разлепване и т.н. 2.Няма място за диск,защото е в категорията "ноутбук"-красив,тънък и лек.Лесен за носене,но това си има предимства и недостатъци.
 2. Изпаткало захранване,повреден контролер на захранването,окъсила батерия и т.н.
 3. Asus fx553VD

  Проверяваш си дъното до колко взема рам,с каква латентност и сменяш!Работа за 5 мин.На сайта на производителя има подробна информация за слотовете вида рам,които машината поддържа.
 4. Е,ти направо изби рибата,джуджетата и Снежанка!Човек,от къде го купи-Люк Скайуокър?С "външен" процесор значи...в торбичка ли го носиш? Извън рамките на шегата,вземи прочети малко за архитектурата на машината,която имаш!И какво значи да го подкараш?Ако не си го подкарал-машината няма да ти запали екрана изобщо,да не говорим за статистическият прозорец,който си постнал!Най-много да чуеш 3 къси звукови сигнала от BIOS при стартиране на машината и това е!Като гледам ревютата,в машината ти няма нищо междузвездно,така че обясни какво точно имаш пред вид с "да го подкарам"?
 5. Попадал съм на машини с "орязани" биос функции(няма меню за смяна на боот устройство,липса на боот USB и т.н.).Опитай класическите-бутон DEL,от F1 до F5 и т.н.Направи да друг комп диск с Hirens и виж какво ще покаже инструмента за тест на хардовете(HDD Regenerator,HD Sentinel).Вътре има и други инструменти за форматиране на ниско ниво.После може да му праснеш направо нов джам.
 6. Смартфон или лаптоп

  Лаптоп среден клас е изборът.Дори и за игри,малчуганът придобива някакви умения за работа с операционна система и софтуер.Телефона е просто играчка,а флагмански модели струват колкото добра машина!Да не говорим,че и най-скромната комп.конфигурация има възможности,невъзможни за който и да е телефон.
 7. Иначе казано-оглеждай се за нова машина.Ако ти почнат приказката с "новия чип",запиши преди това номера на стария и после им свери номерата.
 8. Тя самата 10-ка е най-големия шпионин!Прочети малко за новата джурканица на Бил и ти препоръчвам да го смениш поне с 8.1!!
 9. Опитай да зачистиш самия слот за видеото на дъното.Може да има наслоен прах на дъното на слота,аз използвам по-дебела хартия,сгъната на 2 и я прокарваш неколкократно по слота(внимателно).Има и спрей с въздух и почистващ агент.Вероятноста да светне картата е малка,но съм имал късмет понякога.Докато го правиш,изкарай и батерията на дъното(ако има пин за ресет/зануляване на биос-занули го).Машината 2 ръка ли взе или си е от нова при теб и картата си е работела?Ако си я купил 2 ръка,може да е правен опит за клок на картата и при неразумно вдигане на волтажа,да са прецакали дъното или контролера.
 10. Ами всъщност щеше да е странно да работи едното,а другото-не.В по-новите машини,модула е един,вътре са двете устройства,дори драйверите са омешани-слагаш драйвера за блутута,с него се инсталва и менаджера на безжичната карта.Хм,остава да ти е прецакано дъното тогава(или слота за картата).Машината нова ли я взе?
 11. Dell Vostro 15 3568 видео карта

  Провери си драйверите дали са инсталирани правилно,при сериите на Acer(и Пакард Бел),има видео менаджер,който има настройка за видеото(на автомат или потребителят определя ръчно за кое приложение,коя карта да играе.Задължителното условие при инстала на драйверите им е 1 да се инсталира драйверът на вградената карта,той "води" драйверът на външното видео.
 12. Махни батерията,отвори капачето,разкачи внимателно антените от картата и я извади.Изтъркай с гумичка интерфейсните пластини на картата и пак я сложи обратно в слота,както си я извадил.Естествено,внимавай и издухай внимателно остатъците от гумата.
 13. Контролер на зареждането/батерията-сервиз.
 14. Еми няма начин без "....свали си от торент WIN и инстал..." Няма даунгрейд на 8,на 10 има,но с пробен период от 1 седмица,мине ли седмицата,единственият начин да върнеш старата система е "....свали си от торент WIN и инстал...",